01.06.2017р.- Літературно-правова гра- вікторина: « З героями казок по статтях Конвенції». Конкурс малюнку на асфальті :« Світ очима дитини».




Щорічно в перший день літа ми святкуємо гарне, світле свято - День захисту дітей. Конвенція прав дитини є угода про те,які права має дитина. Багато дітей не знають свої права, право - це те ,що ніхто не може забрати у дитини. Головним у Конвенції є те, що дитина – це найцінніший скарб, це - багатство. Діти – дзеркало будь-якої держави, вони ії майбутнє. Багато дітей живуть за рахунок важкої праці,жебрацтва,пограбувань. 30 млн дітей у світі не можуть навчатися, поширюється торгівля дітьми, використання дітей ,від яких відмовилися батьки. День захисту дітей- це не тільки веселе свято для самих дітей , но і нагадування суспільству про необхідність захищати права малечі,щоб усі діти росли щасливими, вчилися, здобували освіту і в майбутньому стали хорошими батьками і громадянами своєї країни.
Перше червня – це не тільки початок літа , це перший день канікул і дитячого щастя - відпочинку. У бібліотеці завжди гамірно і весело – зустріч з цікавими людьми, вікторини, загадки подорожі країною Правознайки. У кожного з нас є права та обов’язки. А головне право – жити добре у своїй родині. Під час гри та подорожі бібліотекар і юрист вчили дітей як потрібно захищати свої права, як розуміти та берегти одне одного, навчитися дружити, любити своїх батьків , братів і сестер, друзів,як обирати друзів. А для цього треба добре знати свої права та обов’язки. На закінчення свята улюблена розвага – малювати на асфальти. Цього року діти малювали МИР в УКРАЇНІ. "Світ очима дитини»..














Підготували публікацію Качалуба Т.М.; Синиця О.Є.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

АНОНС

майстер- клас : " Про що розповідає писанка"

Бібліотечний бульвар "Дитинство моє - ніби парусник в морі".