майстер-клас

14.09.17. У бібліотеку завітали діти  ТС ЗОШ-інтернат на майстер-клас  "Світ паперових стрічок" ( квілінг).
 Особливу увагу працівники бібліотеки приділяють темі дозвілля. Спілкування  є необхідною частиною життя будь- якої людини, а особливо дитини і першочергово дітям з особливими вадами здоров'я.





Квілінг – це мистецтво скручувати довгі і вузькі смужки паперу в спіральки, видозмінювати їх форму і складати з отриманих деталей об’ємні або пласкі композиції.
Історія виникнення квілінгу дуже цікава і своїм корінням сягає ще у середньовіччя (XIV-XV ст.). Є припущення, що цю техніку придумали черниці, які використовували залишки паперу від церковних книг із золотим обрізом і творили прикраси для ікон, медальйони, шкатулки та інші дрібниці. Ці роботи створювали ілюзію того, що прикраси зроблені з золотої проволоки.  Саме слово « квілілінг» має англійські корені й у перекладі означає «пташине перо». І це невипадково. «Циглинки», які з допомогою цієї техніки роблять з паперу, за формою схожі на пір’я птахів. Також відомо, що середньовічні черниці скручували смужки паперу за допомогою пташиного пера.
У наші дні квіллінг широко відомий і дуже популярний вид мистецтва - паперової філіграні. З допомогою цієї техніки можна зробити багато красивих листівок, картин, скриньок та інших цікавих речей. ( інформація історії виникнення квілінгу взято  з інтернету)


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

АНОНС

майстер- клас : " Про що розповідає писанка"

Бібліотечний бульвар "Дитинство моє - ніби парусник в морі".