Пам'ятні літературні дати

Тиждень Дитячої та юнацької книги

Починаючи з 1967 року за рішенням Міжнародної ради з дитячої книги увесь світ визначає Міжнародний день дитячої книги. 
05.04.17р. Презентації книг завжди весела,цікава та невимушена подорож сторінками сучасної дитячої літератури яку здійснює пані Тетяна Мельник. Адже читання дає нам пізнання світу,веселого спілкування та розвиток. Існує така легенда : " Якось до мудреця привели людину, щоб той визначив рівень ії культури, розвитку. Але незнайомець на запитання мудреця відповів мовчанням. І мудрець вигукнув:" Скажі хоча б одне слово- і я скажу,хто ти!" Мовлення дзеркало нашого розуму, душі." Заговори ,щоб я побачив тебе". 




06.04.17р. Легенди та історія рідного краю, яскраві та живі полотна світу фольклору- вагома роль в їх створенні відіграє висока начитаність Юрія Васильовича Чумака,чудова обізнаність давньої історії Тернопілля. Захоплююча розповідь про оборону та боротьбу проти поневолювачів та нападників з жорстокими татарськими та турецькими наїзниками.
                                                        



07.04.17р. Історію свого народу можна пізнати , вивчаючи його звичаї, традиції. В усьому світі існує повір'я , що той, хто забув звичаї своїх батьків, карається людьми і Богом! Символами Великодніх свят вважаються - паска і писанка. Писанка або крашанка має обрядову функцію: з нею зустрічають весну , готуються до Великодня. Пофарбоване яйце є символом свята, символом сонця і добра, символом весняного відродження природи , зародження життя , продовження роду..

" Котилося писаночка

З гори на долину.

Прикотилося на гостину,

А за нею йде Великдень,

Несе білу паску,

Розсипає поміж діток

Радощі та ласку."




11.04.17 р. Надзвичайно захоплююча цікава подорож з Тамарою Михайлівною Гнатович у незвичайний навколишній світ веселих віршів, прекрасний світ природи, який нас оточує. Подорож у світ добра ,дружби ,справедливості які додають нам сили і забирають в обійми усмішок, мрії і тепла.

                   



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

АНОНС

майстер- клас : " Про що розповідає писанка"

Бібліотечний бульвар "Дитинство моє - ніби парусник в морі".